Välkommen till en ny värld, bollsportens värld!

Att börja med en bollsport eller en lagsport kan vara det som sätter prägeln på ditt liv och din inställning i livet. Går du i tankarna att börja med en bollsport eller kanske låta ditt barn börja spela? Då borde du fortsätta läsa!

Börja med lagsport

Många gånger har man hört ”jag är en lagspelare eftersom jag har spelat i en lagsport under hela min uppväxt”, och det givetvis i en positiv bemärkelse. Att börja spela fotboll kommer ge både dig och ditt barn massor med nya erfarenheter, kondition, vänner och det viktigaste av allt – en livslång inställning. Lagandan kommer ge tillbaka otroligt mycket under hela livet.

Att tänka på när du ska börja spela fotboll

Det finns både mycket och lite att tänka på när du ska börja spela fotboll. Det viktigaste är att dyka upp på uttalad tid sedan brukar det mesta lösa sig. I vissa länder spelas det fotboll utan skor, i jeans och med en hård jordboll som fotboll. Så att fotboll skulle vara en materialsport är en direkt osanning. Men om du vill komma förberedd kan det vara bra att komma i träningskläder, de klassiska fotbollskläderna är ju shorts och T-shirt men ta det du är mest bekväm i. Fotbollsskor och benskydd bör du införskaffa dig när du vet att detta är en sport för dig.

Ge det tid

Att en sport är rolig på första försöket vet vi nog alla att det i många fall inte stämmer. Och att något blir roligt först när du är riktigt bra på det är inte heller sant. I några fall krävs det att du kommer in i gruppen ordentligt, att du känner sig trygg med sitt lag och sin tränare, eller att du har bekväma skor och kläder. Var noga med att kommunicera detta till din tränare, då kan denna se till att du får växa på det sättet du vill. Klicka dig vidare här för att hitta allt du behöver för att förbereda dig inför fotbollsstart!