Europas bästa fotbollsligor

Europa är hem för många fantastiska fotbollsspelare, fotbollsklubbar och fotbollsligor. Här tänkte vi titta snabbt på de absolut bästa i den ordning de står just nu enligt UEFA-koefficienten.

La Liga

Spanska La Liga har legat i topp länge och är alltid en dominant kraft inom europeisk fotboll. Det är bland annat den ligan som fått flest vinster i Champions League. Alla som följer fotboll utanför Sveriges gränser är medvetna om populariteten och styrkan av lag som Real Madrid och Barcelona. Men majoriteten vet säkert även att lag som Atlético Madrid och Valencia även har sin plats i historien.

Premier League

Engelska Premier League ligger just nu på andraplats i rankingen och drar alltid till sig stor internationell uppmärksamhet. Inte minst den senaste säsongen då faktiskt Liverpool tog sin första vinst sedan ligan grundades 1992. Vi kommer säkert se många fler stolt bära upp dessa färger en tid framöver. Historiskt sett har Manchester United varit den stora mästaren av ligan, med ett tätt race mellan Chelsea och Manchester City för vem som ska hålla näst flest vinster.

Bundesliga

Tyska Bundesliga har också länge hållit en väldigt hög standard och rankas just nu som den tredje bästa ligan i Europa. Bland deras topplag är det nog Bayern München som är det mest kända internationellt, men även Hamburg, Weder Bremen och Borussia Dortmund förtjänas att nämnas när man talar om Tysklands främsta fotbollsklubbar.

Serie A

Italienska Serie A har de senaste åren pendlat mellan den tredje och den fjärde bästa europeiska ligan. Fotbollskulturen i Italien är minst sagt färgstark och lag som Milan och Juventus är internationellt kända för sina framgångar. Men även lag som Napoli, Florentina och Roma är bevis på den höga kvaliteten av Italiens fotboll genom tiderna.